FOLLOW US ON   Segafredo Facebook Fan Page
Zoek op de website
  • nl
Share this page on
Facebook
Twitter
Mollema verkozen tot meest strijdlustige renner in Vuelta
17 September 2018

Bauke Mollema is zondag uitgeroepen tot de strijdlustigste renner in de Vuelta a España. De renner van Trek werd na afloop van de laatste etappe gehuldigd. 

De 31-jarige geboren Groninger kwam naar de Vuelta met het oog op ritzeges. Hij ging dan ook verschillende keren in de aanval, maar slaagde niet in zijn opzet. Mollema was wel twee keer tweede in een etappe. In de vijfde etappe moest hij de zege aan Simon Clarke laten en in de negende etappe was Ben King net te sterk. 

In de laatste bergrit was Mollema eveneens voorin te vinden. De klimmer, die zijn klassement in de Tour de France in het water zag vallen na een val, ging zaterdag met Thomas De Gendt de strijd aan om de bolletjestrui.

Hoewel Mollema nog dicht in de buurt van de Belg kwam, wist hij De Gendt niet uit het witte tricot met de blauwe bollen te rijden.

De organisatie was desondanks onder de indruk van de strijdlust van Mollema. Hij werd na de slotrit naar Madrid op het podium geroepen, waar hij werd onderscheiden met een bokaal met een groen rugnummer. Mollema is blij met zijn onderscheiding. Hij noemt deze onderscheiding een "mooie beloning na drie weken afzien en vechten".