FOLLOW US ON   Segafredo Facebook Fan Page
Zoek op de website
  • nl
Share this page on
Facebook
Twitter
TEELT

Koffieplanten vereisen een vochtig, warm klimaat, zoals tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring. Om deze reden worden onze koffieplanten geteeld rondom de evenaar in Afrika, Azië en Amerika.

De Robusta-soort is geschikt voor meerdere hoogtes en temperaturen en is resistenter tegen ziektes en parasieten. De Arabica-soort is delicater.

De teelt vereist een stabiele temperatuur tussen ongeveer 15 en 25 graden en een vochtige grond, afgeschermd van de wind. De Arabica-soort groeit op een hoogte van 900 tot 1200 meter, terwijl de Robusta-soort op vlaktes lager dan 500 meter groeit. De planten kunnen 10 meter hoog worden, maar ze worden meestal gesnoeid op drie meter ten behoeve van het plukken.

De plant staat twee tot drie keer per jaar in bloei en het kan na de bloei zes tot veertien maanden duren voordat de vruchten rijp zijn. De jaarlijkse productie per plant is ongeveer 1,5-2 kg koffie, maar de meestt moderne plantages behalen een hogere productie. Brazilië is de grootste koffieproducent, gevolgd door Vietnam, Colombia, Indonesië, India en Guatemala. De Arabica-soort wordt vooral in Zuid-Amerika geproduceerd en dat is goed voor drie kwart van de totale productie ter wereld. De Robusta-soort wordt vooral geproduceerd in India, Indonesië en Vietnam.