FOLLOW US ON   Segafredo Facebook Fan Page
Zoek op de website
  • nl
Share this page on
Facebook
Twitter
MALEN

Elk bereidingswijze heeft de juiste maling nodig: fijne maling voor het espressoapparaat, medium voor de mocha en grof voor filterkoffie.

De markt voor gemalen koffie is de afgelopen jaren gegroeid. Vanwege de toename van verschillende types koffiemachines en bereidingswijzen is de juiste maling belangrijker dan ooit.

Het type maling hangt af van de bereidingswijze van de koffie.

Bij filterbereiding, bijvoorbeeld, dient deze uitgebalanceerd te zijn, omdat zeer fijne koffie de afvoer van water blokkeert, wat leidt tot zeer bittere koffie. Aan de andere kant, een grof gemalen koffie houdt geen water vast en leidt tot een flauwe koffie.

Voor de moka heeft u een gemiddelde maling nodig.

De espressobereiding vereist een fijne maling, afgestemd op de gebruikte koffiemachine. Dit zorgt voor een optimale extractie en resulteert in de kenmerkende romigheid en body van de Italiaanse espresso.