FOLLOW US ON   Segafredo Facebook Fan Page
Zoek op de website
  • nl
Share this page on
Facebook
Twitter
EXTRACTIE

De koffiebonen worden gescheiden van pulp en onzuiverheden. Hier zijn twee methodes voor: de droge en de natte methode.

Bij de droge methode worden de vruchten door de zon of in een droger gedroogd. Ze worden gezeefd en gespreid, de pulp wordt verwijderd en vervolgens worden ze opnieuw gezeefd. Zo worden de bonen van de onzuiverheden gescheiden.

De natte methode is duurder, maar produceert de zogenoemde "lavados" of "gewassen" koffie, die prestigieuzer is dan de "corrientes" of "natuurlijke" koffie geproduceerd met de droge methode. Bij deze methode worden de vruchten in kanalen met stromend water geleid en hierin gewassen zodat de schil verwijderd kan worden. Vervolgens worden ze op fermentatiestapels gelegd. Door ze herhaaldelijk te wassen, wordt de suikerachtige coating verwijderd. Deze bonen worden vervolgens door de zon of kunstmatig gedroogd, en ontdaan van de laatste restjes.