FOLLOW US ON   Segafredo Facebook Fan Page
Zoek op de website
  • nl
Share this page on
Facebook
Twitter
BRANDEN

Het branden van koffie is een kunst waarvoor ervaring vereist is; er vinden tijdens dit proces chemische veranderingen plaats. Deze geven de koffie zijn smaak en geur.

Bij Segafredo Zanetti is branden het resultaat van aanhoudend onderzoek en technologische innovatie.

Bij de brandprocedure, of toasting, worden de groene bonen eerst geselecteerd en vervolgens in brandmachines gestopt. Daar worden zij verwarmd en constant geroerd totdat ze een temperatuur bereiken van 200-230°C.

Tijdens het brandproces worden de bonen lichter (-20%), neemt hun volume toe (+60%) en ondergaan ze een chemische verandering. Zo komen de aromatische componenten van de koffie tot ontwikkeling. De koffie wordt minder zuur en ontwikkelt zijn bittere smaak. Naarmate de koffie meer gebrand wordt, ontwikkelt hij een scherpere smaak.

Tegelijkertijd krijgt de koffie een donkerbruine kleur, ook wel "monnikspij" genoemd.